Construieste-ti o casa ecologica

De ce credem ca ar trebui sa optezi pentru construirea unei case ecologice? Tinand cont ca resursele sunt epuizabile si pretul acestora creste odata cu trecerea timpului, o casa eco te ajuta sa reduci cheltuielile cu intretinerea, apeland la solutii alternative.

Modul in care se construiesc casele se schimba, se incearca renuntarea la materialele traditionale si reducerea utilizarii resurselor epuizabile pentru a proteja mediul inconjurator.

Proiectul casei trebuie sa fie bine gandit, fiind primul si cel mai important pas pentru construirea unei case ecologice. Tine cont de climatul din zona ta, orienteaza casa in asa fel incat sa beneficiezi de soare, umbra si vant, acest lucru te poate ajuta sa reduci semnificativ cheltuielile, profita de asemenea de lumina naturala.

Apa de ploaie poate fi colectata si utilizata ulterior pentru udarea gradinii, reduci costului si ai grija de mediu in acelasi timp, in plus in perioada de vara marea majoritate a izvoarelor au un debit mai mic care te-ar putea lasa fara apa o perioada.

Materialele de constructie. Nu-ti vom recomanda materiale reciclate din simplul motiv ca nu prea se gasesc in Romania si pretul acestora este un pic cam mare. Puteti in schimb sa optati pentru caramida, aceasta ajuta la pastrarea unei temperaturi constante, eficienta este mai mare dupa izolarea termica a peretilor, recomandam sa se puna mare accent pe acest aspect.

Alegerea geamurilor. Este important sa alegeti geamuri mari, dar sa fie din mai multe straturi, iar spatiul dintre toc si perete trebuie sa fie foarte bine izolat.

Eficienta energetica. Gasirea unor solutii ecologice pentru incalzirea casei sunt foarte importante pentru a reduce costurile pe termen lung, spun pe termen lung pentru ca investitia initiala este destul de mare chiar si cu subventia acordata de stat. Panourile solare sunt foarte populare in ultima perioada, dar sunt multe alte variante pentru care puteti opta.